Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowy hot dog

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułka paluch 5 sztuk
parówki 5 sztuk
ser żółty 5 plasterków
masło lub margaryna 2-3 łyżki
cebula 1/2 sztuki
ogórek kiszony 1/2 sztuki
sałata 3 liście
czosnek 1 ząbek
Majeranek suszony Prymat
oregano
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowy hot dog

Przecinamy bułki (mogą być półbagietki, zwykłe bagietki, czy jakieś inne byleby podłużne, tutaj są jakieś półbagietki z przyprawami) na pół, po długości, ale nie do końca, tak żeby się otwarły jak ostrygi, ale nie rozpadły na 2 części. Bierzemy masło, wyciskamy do niego czosnek, dodajemy przyprawy - mieszamy (czyli robimy masło czosnkowe) i smarujemy nimi połówki bułek. Gotujemy parówki - im cieplejsze tym lepiej (roztopią nam masło), ale bez przesady, żeby nie spuchły. Na patelni roztapiamy żółty ser (wersja bez piekarnika), albo wsadzamy do bułek i razem z nimi do piekarnika (wersja z piekarnikiem) i lekko podgrzewamy (muszą być złożone, inaczej nam wyschną w środku). Bułki mościmy sałatą, cebulą (pokrojoną w cienkie półplasterki) i ogórkami (cienkie plasterki), kładziemy gorące (niech trochę odkapną z wody) parówki, a na nie roztopiony żółty ser, polewamy sosami i można wcinać. Góra 30 minut roboty, a śniadanko jak ta lala. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 02.05.2016 11:09
przepyszne!
Róża1 31.01.2016 17:34
domowy najlepszy :-)
agnieszka214 31.01.2016 17:04
Tak pyszne wyglada
mirosława4 31.01.2016 16:34
domowy najlepszy bynajmniej wiemy co jemy
Aneta41 31.01.2016 15:28
mniam mniam bardzo lubię
as28 31.01.2016 14:26
świetny hot dog, ja bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak