Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowy filet z kurczaka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
olej do smażenia
sól i pieprz
Czosnek suszony Prymat
cukier 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowy filet z kurczaka

Filet myjemy, osuszamy, oprószamy solą, świeżo mielonym pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. Mięso rozklepujemy.
Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy sól, pieprz i odrobinę cukru - mieszamy. Do jajka wkładamy mięso i odstawiamy na dwa - trzy kwadranse.
Kurczaka panierujemy w bułce tartej.
Smażymy na złoto po kilka minut z dwóch stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 13.02.2017 10:22
Wspaniałe i smakowite mięsko.;)
w mojej kuchni 02.02.2017 10:22
smaczne jedzonko
Ewelina1991 02.02.2017 09:33
smaczne mięsko
Łukasz15 01.02.2017 18:39
Bardzo smaczny
katarzynka455 01.02.2017 17:45
Bardzo smaczny filecik:))
Beatris 01.02.2017 17:23
Pysznie przygotowane mięsko :)
Aleksandra/Olcia 01.02.2017 17:11
aromatyczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak