Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowe placki ziemniaczane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 4 duże
czosnek 3 ząbki
jajko 1
cebula 1
mąka ziemniaczana 1 łyżka
mąka 4 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
olej do smażenia

Porada

Jak nie lubimy trzeć na tarce ziemniaki można wrzucić do sokowirówki, a następnie połączyć otrzymany sok z tzw. "odpadem", trwa to chwilę, a efekt ten sam. Placki szczególnie pysznie smakują w towarzystwie mięsa gulaszowego.

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowe placki ziemniaczane

Ziemniaki, cebulę i czosnek należy zetrzeć na tarce. Dodać jajko, mąki, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Po wyjęciu z patelni położyć na chwilę na ręczniku jednorazowym, by pozbyć się nadmiaru oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 19.06.2015 09:33
bardzo dobre
jagoda5913 28.01.2015 11:18
Nie robiłam jeszcze placków z dodatkiem czosnku :-)
Grazyna0211 28.01.2015 10:28
lubię placki z dodatkiem czosnku
Magula 28.01.2015 07:34
to dania dla mojego męża
Babeczka35 27.01.2015 20:42
Uwielbiam takie placuszki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak