czosnkowe pieczywo Naan

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    8 ząbków
  • mąka pszenna

    320 g
  • mleko

    125 ml
  • jogurt naturalny

    4 łyżki
  • olej

    1 łyżka
  • drożdże

    7 g
  • sól

    0,5 łyżeczki
  • masło

    1,5 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Co i jak?

Drożdże i sól wymieszać z mąką. Pozostałe składniki na ciasto umieścić w misce i zagniatać . Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce (ja tego nie robiłam).

Piekarnik rozgrzać do 190 stopni.
Wyrośnięte( albo i nie) ciasto podzielić na 5 części. Formować kulki, spłaszczać- brzegi mają być grubsze, środek cieńszy.
Wierzch smarować masłem, posypać czosnkiem.
Piec jakieś 15 min, do zarumienienia.


PS. Ja dałam jeszcze starty żólty ser :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ppaulina 01.12.2013 09:42
super przepis
kasienka23 10.04.2013 14:09
fajny przepis! chętnie wypróbuję!
Bernadeta1 09.04.2013 16:07
bardzo smaczne
msmors 26.03.2013 20:07
super przepis
Milena87 26.03.2013 19:50
no nieźle musi dawać ten czosnek ;)
Aannkaa82 26.03.2013 19:41
Zapowiada sie smakowicie :)
meg1984 26.03.2013 19:29
takiego jeszcze nie próbowałam
Janina 26.03.2013 17:20
Bardzo smakowite
mzap88 26.03.2013 17:13
a jak daje czosnkiem w całej chałupie :)
Megg 26.03.2013 17:12
pyszne jest takie pieczywo, polecam!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat