Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czosnkowe pieczywo Naan

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 8 ząbków
mąka pszenna 320 g
mleko 125 ml
jogurt naturalny 4 łyżki
olej 1 łyżka
drożdże 7 g
sól 0,5 łyżeczki
masło 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: czosnkowe pieczywo Naan

Co i jak?

Drożdże i sól wymieszać z mąką. Pozostałe składniki na ciasto umieścić w misce i zagniatać . Wyrobione ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce (ja tego nie robiłam).

Piekarnik rozgrzać do 190 stopni.
Wyrośnięte( albo i nie) ciasto podzielić na 5 części. Formować kulki, spłaszczać- brzegi mają być grubsze, środek cieńszy.
Wierzch smarować masłem, posypać czosnkiem.
Piec jakieś 15 min, do zarumienienia.


PS. Ja dałam jeszcze starty żólty ser :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 01.12.2013 09:42
super przepis
kasienka23 10.04.2013 14:09
fajny przepis! chętnie wypróbuję!
Bernadeta1 09.04.2013 16:07
bardzo smaczne
msmors 26.03.2013 20:07
super przepis
Milena87 26.03.2013 19:50
no nieźle musi dawać ten czosnek ;)
Aannkaa82 26.03.2013 19:41
Zapowiada sie smakowicie :)
meg1984 26.03.2013 19:29
takiego jeszcze nie próbowałam
Janina 26.03.2013 17:20
Bardzo smakowite
mzap88 26.03.2013 17:13
a jak daje czosnkiem w całej chałupie :)
Megg 26.03.2013 17:12
pyszne jest takie pieczywo, polecam!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak