Czosnkowe kotlety indycze

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso indycze

    500g
  • czosnek

    6 ząbków
  • jajko

  • bułka tarta

  • sól

  • pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso z indyka (najlepiej wykościć golonki indycze, bo pierś jest za sucha) mielimy razem z czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy jajko oraz 2 łyżki bułki tartej i wszystko dokładnie mieszamy.

Formujemy kotlety i obtaczamy je w byłce tartej a następnie smażymy na złoty kolor z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jolaxa 26.05.2011 22:05
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat