Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowe devolaye

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2 szt
jaja 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
czosnek 2 ząbki
masło 50 g.
olej 20 ml
sól do smaku
ser żółty 8 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowe devolaye

Mięso podzielić na porcje, delikatnie utłuc tłuczkiem. Posypać ze wszystkich stron solą, odstawić na godzinę. W tym czasie utrzeć masło z przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, dodać szczyptę soli. Ser pokroić na paski o długości 5-6 cm. Na każdym płacie mięsa rozsmarowywać po 1 czubatej łyżce masła i układać kawałek ser. Zwijać, zanurzać w rozmąconym jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na oleju przez ok. 10 minut na każdej stronie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 11.05.2013 17:02
bardzo smaczne ,aromatyczne mięsko
ewelina/bunia 11.05.2013 16:52
jadamy tak polecam;-)
marcia7 11.05.2013 15:25
ale dobre kotleciki
migotka28 11.05.2013 13:54
czosnek i kurczaczek smakowite połączenie
bogusia19 11.05.2013 13:41
palce lizać
dodi 11.05.2013 13:32
pyszności!!!!
pajbek 11.05.2013 12:29
Super jedzonko :-)
anja3107 11.05.2013 11:50
bardzo smaczne
Janina 11.05.2013 11:48
Bardzo fajne danie
Pyszota 11.05.2013 11:27
super pomysł
wiola333 11.05.2013 11:02
bardzo dobry przepis
Cranberry 11.05.2013 10:46
Lubię czosnek i kurczaka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak