Kotlety mielone z indyka z serem, pieczarkami i cebulą

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Przepis na smakowite kotlety mielone z indyka z pysznymi dodatkami - serem żółtym, pieczarkami oraz sałatką z kapusty kwaszonej.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone z udźca indyka

    1 kilogram
  • Przyprawa do mięs Prymat

    1 łyżka
  • ser żółty

    1 szklanka
  • otręby

    1 szklanka
  • jaja

    2 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • pieczarki

    200 gramów
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • olej rzepakowy

    do smażenia
  • Kapusta kwaszona SMAK

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrojone pieczarki, cebulę, czosnek, smażymy na maśle na złoty kolor doprawiając do smaku.  

Do miski wkładamy mięso, przyprawy, jajka, ser, otręby i wyrabiamy na jednolitą masę.

Jeśli masa mięsna będzie za luźna dodajemy bułkę tartą, następnie wyrabiamy kotlety, oprószamy bułką tartą i smażymy z każdej strony na złoty kolor.

Tak przygotowane kotlety z serem podajemy z cebulą i pieczarkami oraz  sałatką z kwaszonej kapusty z marchewką

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat