Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone z indyka z serem, pieczarkami i cebulą

5.0
(59)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Przepis na smakowite kotlety mielone z indyka z pysznymi dodatkami - serem żółtym, pieczarkami oraz sałatką z kapusty kwaszonej.

Składniki:

mięso mielone z udźca indyka 1 kilogram
Przyprawa do mięs Prymat 1 łyżka
ser żółty 1 szklanka
otręby 1 szklanka
jaja 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
pieczarki 200 gramów
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
olej rzepakowy do smażenia
Kapusta kwaszona SMAK słoik
Sól himalajska Prymat w młynku do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone z indyka z serem, pieczarkami i cebulą

Pokrojone pieczarki, cebulę, czosnek, smażymy na maśle na złoty kolor doprawiając do smaku.  

Do miski wkładamy mięso, przyprawy, jajka, ser, otręby i wyrabiamy na jednolitą masę.

Jeśli masa mięsna będzie za luźna dodajemy bułkę tartą, następnie wyrabiamy kotlety, oprószamy bułką tartą i smażymy z każdej strony na złoty kolor.

Tak przygotowane kotlety z serem podajemy z cebulą i pieczarkami oraz  sałatką z kwaszonej kapusty z marchewką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak