Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowa surówka z czerwonej kapusty i cebuli.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 0,5 główki
cebula czerwona 2 sztuki
czosnek 3 ząbki
Tzatziki pikantny sos czosnkowy Prymat
sól
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
Czosnek suszony Prymat

Porada

Dobrze dać surówce przynajmniej godzinę, by pobyła w lodówce, gdyż w tym czasie jej smak się wyostrzy i będzie smaczniejsza.

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowa surówka z czerwonej kapusty i cebuli.

Kapustę drobno posiekać. Obie cebule średniej wielkości obrać z łupinek i pokroić w średniej wielkości kostkę. Dodać pokrojoną cebulę do posiekanej kapusty. Do cebuli i kapusty dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Do surówki dodać sos czosnkowy i sporą dawkę granulowanego czosnku. Surówkę doprawić solą i kolorowym pieprzem do smaku. Przygotowaną surówkę odstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak