Czosnkochlebki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

  • masło

  • bagietka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bagietkę kroimy na kromki grubości ok. 0,7 cm. Obrane uprzednio ząbki czosnku trzemy na tarce lub przeciskamy przez praskę. Do czosnku dodajemy masło, sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszamy. Tak przygotowanym masełkiem smarujemy jedną stronę bagietkowych chlebków i wstawiamy na blaszce do piekarnika ustawionego na 150 st. Pieczemy do momentu zarumienienia się.
Czosnek, masło, sól i pieprz - według uznania. Jeśli ktoś bardzo lubi czosnek doda go więcej, jeśli nie lubi przesady, doda mniej itp. :)
Takie pieczywo jest wspaniałym dodatkiem do zup (np. pomidorowej) ale również jako podstawa kanapki. Można np. położyć na nim plasterek pomidora i zajadać ze smakiem :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (27)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agogo2 05.04.2012 22:55
super
agogo2 05.04.2012 22:55
super
Boguśka1 05.10.2011 08:52
też takie robie super są.
Zoso 12.06.2011 16:15
idealne do piwa
misia53 20.05.2011 10:52
mmm....zapach czosnku...
ajres 17.05.2011 18:30
super
ajres 17.05.2011 18:30
super
kochanyptysiu 14.02.2011 19:58
proste a smaczne!super
Ewa99 12.02.2011 12:31
pycha!!!!!!!!!!!!
Ewa92 05.02.2011 15:51
uwielbiam!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat