Czosnek w miodowej marynacie.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    5 główek
  • woda

    1/3 szklanki
  • sok z cytryny

    2-3 łyżki
  • miód

    4 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • ocet winny biały

    2/3 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Czosnek obrać, zalać obrane ząbki wrzątkiem na sitku.
2. Czosnek wkładamy do słoiczków. Ząbki układamy dość ciasno.
3. Składniki zalewy łączymy w garnku, zagotowujemy.
4. Gotową zalewą zalewamy czosnek.
5. Słoiczki pasteryzujemy ok 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 19.12.2013 19:46
takiego czosnku nie jadłam
Olga_SK 12.12.2013 09:39
Czosnek sprawdza się do sałatek i na kanapkę :D
alaaa 11.12.2013 23:20
ciekawe a do czego go wykorzystujesz
IwonaDD 11.11.2013 16:21
fajny przepis
Klausia 01.11.2013 13:06
Ciekawy sposób na konsumpcję :) w sumie na jesień i zimę w sam raz :D
Olga_SK 22.10.2013 15:28
Najczęściej dodaję do sałatek, a w razie przeziębienia wcinam na kanapce :P
Klausia 22.10.2013 15:22
Ciekawe :) Do czego później używasz taki czosnek :)?
mysza75 20.10.2013 17:39
Ale to musi być dobre :-)
Alex_M 18.10.2013 10:56
świetny przepis :)
matesko 15.10.2013 09:11
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat