Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Czeski bramborak

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
1kg
jajko
3
cebule
3
czosnek
ząbek
majeranek
łyżka
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
mąka
20dag

Przepis i sposób przygotowania na: Czeski bramborak

Ziemniaki utrzeć na tarce ,dodac makę,jaja ,utartą cebulę ,czosnek ,majeranek ,sól i pieprz.Po wymieszaniu wlać masę do natłuszczonej formy i wsunąć do piekarnika na 30min.Bramborak jest delikatniejszy ,gdy do masy dodany zostanie ugotowany i przetarty ziemniak.Mozna też foremkę wyłożyć plasterkami słoniny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 14.02.2012 00:06
smaczny
Ewa111 30.09.2011 21:24
a po polsku placek ziemniaczany ,zresztą bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak