Czeski bramborak

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1kg
  • jajka

    3
  • cebule

    3
  • czosnek

    ząbek
  • majeranek

    łyżka
  • sól

  • pieprz

  • mąka

    20dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki utrzeć na tarce ,dodac makę,jaja ,utartą cebulę ,czosnek ,majeranek ,sól i pieprz.Po wymieszaniu wlać masę do natłuszczonej formy i wsunąć do piekarnika na 30min.Bramborak jest delikatniejszy ,gdy do masy dodany zostanie ugotowany i przetarty ziemniak.Mozna też foremkę wyłożyć plasterkami słoniny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Izabela/bella81 14.02.2012 00:06
smaczny
Ewa111 30.09.2011 21:24
a po polsku placek ziemniaczany ,zresztą bardzo smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat