Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czerwony ryż w maśle czosnkowo- koperkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 20 g
czosnek 20 g
koper świeży
sól
pieprz
ziarenka smaku
ryż czerwony 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: czerwony ryż w maśle czosnkowo- koperkowym

Ryż gotujemy razem z ziarenkami smaku w wodzie przez ok 40 minut. Masło mieszamy z czosnkiem solą i dużą garścią świeżego kopru. Masło z koprem i czosnkiem dodajemy do ryżu na 5 minut przed końcem gotowania. Idelane do czerwonych mięs i ryb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 23.04.2013 23:05
pyszne jedzonko
kika100 07.04.2013 22:15
super danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak