Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwony pucharek z malinowym sosem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

arbuz 3 plastry
truskawki 0,5 kg
porzeczki 0,25 kg
maliny świeże 2 szkl
cukier 3 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwony pucharek z malinowym sosem

Arbuza kroimy na grube plastry, odcinamy skórę, a następnie kroimy w kostkę. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy na połówki, lub większe w ćwiartki. Porzeczki czerwone przebieramy, myjemy i osuszamy. Na dno przygotowanych pucharków wkładamy najpierw porcje arbuza, następnie truskawek i czerwonych porzeczek. Maliny przebieramy, dodajemy do nich cukier i cukier waniliowy i miksujemy na jednolity sos. Możemy przetrzeć go, by nie było pestek. Malinowym sosem polewamy owoce i podajemy od razu, lekko schłodzone.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 15.08.2014 15:03
Pysznie się prezentuje :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak