Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwone śledzie

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 30 dkg
cebula 3 szt
przecier pomidorowy 3 łyżki
ketchup pikantny 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Ziele angielskie całe Prymat 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwone śledzie

Śledzie namoczyć w zimnej wodzie z dodatkiem octu. (oczywiście ocet nie jest konieczny jeśli ktoś lubi tradycyjny słony smak matiasów, ja wolę wymoczyć je w occie)

Cebule pokroić niezbyt drobno i zeszklić na odrobinie oleju. Dodać ketchup, przecier, liści laurowy i ziele angielskiego i podsmażyć na małym ogniu jeszcze kilka minut. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem i odstawić do wystygnięcia.

Śledzie pokroić na mniejsze kawałki, ułożyć na talerzu i przykryć sosem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czarrna 06.03.2014 20:34
Moje ulubione i zawsze podbijają podniebienia moich gości :)
drmaciej 05.03.2014 20:43
pyszny sledzik
adelajda 05.03.2014 20:31
lubię śledzie w takim wydaniu !!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak