Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwone puree w sałacie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
ser żółty 200 gram
sałata 5 listków
pieprz 1 szcz
pesto 2 łyżeki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
ketchup łagodny 5 łyżek
masło 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwone puree w sałacie

Kroki postępowania

1
Ziemniaki gotuję do miękkości, ser kroję w kostkę.
Krok 1 - Czerwone puree w sałacie foto
2
Wkładam ziemniaki do blendera, dodaję masło, ser, doprawiam ziołami, pieprzem i papryką. Miksuję.
Krok 2 - Czerwone puree w sałacie foto
3
Dodaję ketchup i ponownie miksuję.
Krok 3 - Czerwone puree w sałacie foto
4
Wszystko dokładnie mieszam łyżką.
Krok 4 - Czerwone puree w sałacie foto
5
Nakładam do mniejszych kawałków sałaty, dekoruję pesto.
Krok 5 - Czerwone puree w sałacie foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 31.03.2014 09:14
ciekawa potrawa:)
luna76 31.03.2014 07:40
Wspinały przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak