Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwone naleśniki z diabelskim farszem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanka
mleko 1 szklanka
jajko 1 sztuka
woda gazowana 1 szklanka
koncentrat pomidorowy 2 łyżka
pieczarki 300 gram
ser topiony 100 gram
fasola czerwona z puszki 1
bazylia do smaku
oregano do smaku
żółty ser starty 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwone naleśniki z diabelskim farszem

1. Z mleka, jajka, wody i mąki przygotuj ciasto naleśnikowe, na koniec dodaj koncentrat. Przygotowane ciasto posól i przypraw pieprzem oraz ziołami typu bazylia, oregano. Z ciasta usmaż naleśniki, uważaj bo są dość delikatne.

2.Pieczarki umyj i pokrój w półplasterki, podsmaż na oleju, dodaj fasolę w sosie chilli oraz serek topiony (swoją fasolę kupiłam przy okazji tygodnia hiszpańskiego w Lidlu, ale jeśli wam nie udało się jej nabyć, zwykła puszka czerwonej fasoli też będzie odpowiednia, o ile do całego farszu dodacie chilli w dowolnej formie). Całość gotuj do rozpuszczenia się sera. Przypraw do smaku solą, pieprzem, ziołami, chilli o ile nie używasz fasoli w sosie z chilli).

3.Przygotowanym farszem smaruj naleśniki i zawijaj je w koperty. Na wierzchu posyp startym serem.

*Można je jeszcze chwilę podpiec na patelni, tak by ser się roztopił, towarzyszący przy ich robieniu wielki głód, nie pozwolił mi czekać ani minuty dłużej na konsumpcję, w skutek czego zmuszona była zrezygnować z dodatkowego podsmażania :)

więcej na http://gotujzkodeksem.wordpress.com/

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 11.08.2013 17:39
Nie widziałam fasoli czerwonej w sosie chili, ale koniecznie poszukam :)
V_kuchareczka 30.05.2013 11:44
ciekawy przepis
jasiek 30.05.2013 11:28
no prze fajne
magdziorka6 30.05.2013 10:43
wyrazisty smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak