Przepis i sposób przygotowania na: Czerwone naleśniki z diabelskim farszem
2.Pieczarki umyj i pokrój w półplasterki, podsmaż na oleju, dodaj fasolę w sosie chilli oraz serek topiony (swoją fasolę kupiłam przy okazji tygodnia hiszpańskiego w Lidlu, ale jeśli wam nie udało się jej nabyć, zwykła puszka czerwonej fasoli też będzie odpowiednia, o ile do całego farszu dodacie chilli w dowolnej formie). Całość gotuj do rozpuszczenia się sera. Przypraw do smaku solą, pieprzem, ziołami, chilli o ile nie używasz fasoli w sosie z chilli).
3.Przygotowanym farszem smaruj naleśniki i zawijaj je w koperty. Na wierzchu posyp startym serem.
*Można je jeszcze chwilę podpiec na patelni, tak by ser się roztopił, towarzyszący przy ich robieniu wielki głód, nie pozwolił mi czekać ani minuty dłużej na konsumpcję, w skutek czego zmuszona była zrezygnować z dodatkowego podsmażania :)
więcej na http://gotujzkodeksem.wordpress.com/