Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CZERWONE CURRY Z CIELĘCINĄ

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek mrożony 3 łyżki
kukurydza w puszce 3 łyżki
fasolka szaragowa 10 dag
marchewka 1 sztuka
papryka czerwona 1/2 sztuki
mleko kokosowe 1 puszka
czosnek 3 ząbki
imbir starty 2 łyżki
liście kafiru 3 sztuki
papryka zielona 1/2 sztuki
cielęcina bez kości 0,5 z udźca
szalotka 2 sztuki
pasta curry 2 czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: CZERWONE CURRY Z CIELĘCINĄ

Czosnek drobno szatkujemy,marchewkę,paprykę kroimy w słupki cieniutkie.W dużej patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy czosnek,imbir,przesmażamy. Dajemy pastę curry i cielęcinkę drobno pokrojoną. Smażymy około 3 minut. Dodajemy pozostałe składniki i podlewamy mleczkiem kokosowym. Dusimy około 30 minut. Podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 15.06.2013 07:46
lubię takie potrawy
caralajna 12.06.2013 08:58
bardzo apetyczna
Katarzyna59 10.06.2013 07:59
bardzo smacznie wygląda
Dorota59 09.06.2013 14:57
znakomita potrawka
angelika14 09.06.2013 13:59
dawno nie jadłam cielęcinki, czas do niej powrócić
arbuzowo 09.06.2013 13:40
Fajny pomysł na danie z kuchni azjatyckiej :-)
Zdzisław 09.06.2013 13:39
smaczna potrawa
Aleksandra/Olcia 09.06.2013 13:22
ojej jakie to musi byc pyszne i pachnace
Paolcia 09.06.2013 12:36
ooo to coś dla mnie :)
Olga_SK 09.06.2013 12:33
wieki całe nie jadłam cielęciny. Pora do niej wrócić :)
Janina 09.06.2013 12:17
Smaczne - ciekawy przepis
dodi 09.06.2013 12:12
przepyszny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak