CZERWONE CURRY Z CIELĘCINĄ

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • groszek mrożony

    3 łyżki
  • kukurydza w puszce

    3 łyżki
  • fasolka szaragowa

    10 dag
  • marchewka

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1/2 sztuki
  • mleko kokosowe

    1 puszka
  • czosnek

    3 ząbki
  • imbir starty

    2 łyżki
  • liście kafiru

    3 sztuki
  • papryka zielona

    1/2 sztuki
  • cielęcina bez kości

    0,5 z udźca
  • szalotka

    2 sztuki
  • pasta curry

    2 czerwona
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek drobno szatkujemy,marchewkę,paprykę kroimy w słupki cieniutkie.W dużej patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy czosnek,imbir,przesmażamy. Dajemy pastę curry i cielęcinkę drobno pokrojoną. Smażymy około 3 minut. Dodajemy pozostałe składniki i podlewamy mleczkiem kokosowym. Dusimy około 30 minut. Podajemy z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 15.06.2013 07:46
lubię takie potrawy
caralajna 12.06.2013 08:58
bardzo apetyczna
Katarzyna59 10.06.2013 07:59
bardzo smacznie wygląda
Dorota59 09.06.2013 14:57
znakomita potrawka
angelika14 09.06.2013 13:59
dawno nie jadłam cielęcinki, czas do niej powrócić
arbuzowo 09.06.2013 13:40
Fajny pomysł na danie z kuchni azjatyckiej :-)
Zdzisław 09.06.2013 13:39
smaczna potrawa
Aleksandra/Olcia 09.06.2013 13:22
ojej jakie to musi byc pyszne i pachnace
Paolcia 09.06.2013 12:36
ooo to coś dla mnie :)
Olga_SK 09.06.2013 12:33
wieki całe nie jadłam cielęciny. Pora do niej wrócić :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat