Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona soczewica z suszonymi pomidorami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pół szklanki czerwonej soczewicy
6 suszonych pomidorów z zalewy
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
pół małej czerwonej cebuli
2 łyżki oliwy extra virgin
1 łyżeczka soku z cytryny
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona soczewica z suszonymi pomidorami

Zacznę może od tego, że wszystkie kasze, makarony i soczewice gotuję krócej niż jest napisane na opakowaniu. Na opakowaniu soczewicy było napisane, żeby gotować ją 7 minut, ja gotowałam 5. Była idealna, nie za twarda i nie za miękka. Soczewicę płuczemy na sicie i gotujemy al dente. Pomidory kroimy w paski, cebulę w drobną kostkę. Wszystkie składniki mieszamy w misce, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Sałatka była smaczna od razu, nie było potrzeby odstawiania jej na nie wiadomo ile.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak