Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona pasta z makreli

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 1 sztuka
cebula 1 sztuka
papryka 1/2 sztuki
ogórki kiszone 3 sztuki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
jogurt naturalny 2 łyżki
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona pasta z makreli

Kroki postępowania

1
paprykę,jajka ugotowane na twardo,cebule i ogórki kiszone pokroić w kostkę
Krok 1 - Czerwona pasta z makreli foto
2
makrele obrać z ości i podzielić na małe kawałeczki.
dodać jogurt i przecier pomidorowy.dobrze wymieszać
Krok 2 - Czerwona pasta z makreli foto
3
dodać do smaku świeżo mielony pieprz i ew.sól.
odstawić do lodówki aby się przegryzła(minimum godzina)

podawać z pieczywem.
smacznego
Krok 3 - Czerwona pasta z makreli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 01.03.2014 10:25
Świetna na kanapeczki :-)
Smaczna_B 28.10.2013 17:57
super , makrela to bardzo smaczna i zdrowa ryba
gosia561 27.10.2013 19:54
lubię takie pasty ryb
Anna133 27.10.2013 18:48
bardzo lubię takie domowe pasty
migotka28 27.10.2013 18:19
też lubię z dodatkiem koncentratu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak