Czerwona papryka marynowana z kapustą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka

    30 strąków
  • kapusta

    4-5 główek
  • sól

    5 łyżek
  • cukier

    7 łyżek
  • ocet winny

  • liście laurowe

  • ziele angielskie

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, wymieszać z solą, pieprzem i cukrem. Papryki umyć i po wyjęciu środków napełnić kapustą. Ułożyć w czystych wyparzonych słoikach, przekładając przyprawami korzennymi oraz pozostałą kapustą. Zalać zalewą ugotowaną z równych części wody i octu. Zamknięte słoiki pasteryzować: pierwszego dnia 30 min w temperaturze 100c, drugiego dnia 20 min, w temperaturze 90c.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat