Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapustka w śmietanie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerwona kapust a 1/2 szt
sól do smaku
ocet balsamiczny
cukier 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa uniwersalna
śmietana 1 szklanka
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapustka w śmietanie

Kapustę czerwona kroimy w paseczki. Następnie gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej do smaku. Kiedy kapusta jest miękka odcedzamy ją. Następnie podsmażamy na masełku. doprawiamy cukrem ,octem balsamicznym i solą do smaku. Mieszamy chwilę smażymy i wlewamy śmietanę . Mieszamy i zagotowujemy. Podajemy na ciepło do ziemniaków i mięska.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmors 09.03.2013 11:31
bardzo ciekawy przepis
paulina2157 09.03.2013 11:28
fajny przepis można wypróbować :)
cukiereczek 09.03.2013 09:14
dokładnie doskonała do obiadu
Agnieszka-87-25 09.03.2013 08:50
idealna do obiadku :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak