Czerwona kapusta zasmażana

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    1 sztuka
  • Kminek mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • jabłko

    1 sztuka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    2 łyżeczki
  • ocet

    1 łyżka
  • cebula biała

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Czerwona kapusta zasmażana foto

Kapustę szatkujemy i możemy sparzyć. Następnie dodajemy starte jabłko, kminek i pozostałe przyprawy. Dobrze mieszamy.

Krok 2 - Czerwona kapusta zasmażana foto
Boczek na skwarki kroimy w kostkę i podsmażamy z posiekaną cebulką.
Krok 3 - Czerwona kapusta zasmażana foto

Gotowe skwarki dajemy do kapusty i dodajemy do smaku ocet. Można zastąpić cytryną. Dokładnie całość mieszamy.

Krok 4 - Czerwona kapusta zasmażana foto

Wszystko chwilę dusimy, aby się dobrze "przegryzło". Podajemy do obiadu. Pycha!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 17.11.2012 21:33
dawno już temu szukałem dobrego przepisu na kapustę
cooleczka 09.01.2012 17:15
pycha
misia53 29.11.2011 02:26
kolorek wyszedł ci piękny
Dorota76 10.10.2011 22:32
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat