Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Czerwona kapusta z portwajnem i winogronami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona
1kg
masło
35g
cynamon
laska
Sklep Prymat
Goździki całe Prymat
2
Sklep Prymat
czerwony portwajn
100ml
ocet winny
2łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
cukier
winogrona
1\8l (sok)

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta z portwajnem i winogronami

Kapuste wyczyścić ,wyciąć głąb ,1\\4kapusty pokroić w cienkie paski.Kapustę poddusic w roztopionym maśle.Dodać laskę cynamonu ,gozdziki ,portwajn,ocet,sok z winogron.Dusić pod przykryciem na małym ogniu 45min.Winogrona umyć,przekroić na pół ,wydrążyć pestki i dodac do kapusty na 10min.przed końcem duszenia.Kapustę doprawic do smaku solą ,pieprzem ,cukrem.Podawać z pieczonym indykiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak