Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta z majonezem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 40 dag
ogórek kiszony 10 dag
cebula 2 szt
szczypiorek 1 łyżka/ posiekany
cytryna 1 szt
sól do smaku
cukier do smaku
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta z majonezem

Wykonanie:
Kapustę oczyścić i poszatkować. Następnie zalać niewielką ilością osolonej wody z dodatkiem soku z cytryny do smaku i gotować około 10 minut. Kapustę odcedzić, jeszcze raz skropić aby nabrała koloru. Po ostudzeniu wymieszać z majonezem, drobno pokrojonymi ogórkami i cebulą. Całość doprawić i posypać posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara13 07.10.2015 23:33
smaczna suróweczka
kuchcik89 07.10.2015 10:57
ciekawy smak :)
gosia56 07.10.2015 10:12
jeszcze takiej nie jadłam ;)
Krystyna32 07.10.2015 09:09
wygląda smacznie
Damiano
Damiano 07.10.2015 09:07
smaczny dodatek do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak