Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta z gruszkami i śliwami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 1,5 kg
gruszki 1,5 kg
śliwki węgierki 1,5 kg
woda 9 szklanka
ocet 10 % 3 szklanka
cukier kryształ 1 kg
Goździki całe Prymat 15 szt
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz
kapusta czerwona 6 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta z gruszkami i śliwami

Kapustę poszatkować nasolić na 2 godziny, cebulę też. Gruszki obrać zetrzeć na na tarce jarzynowej, śliwy pokroić w ćwiartki.
Zagotować zalewę dodać odciśniętą kapustę i cebulę, dodać owoce nie wyciskać, gotować ok 1 godzinę. Nakładać do słoików stawiać do góry dnem. nie pasteryzować. Trzyma się długo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 23.11.2013 23:40
Smaczna na pewno.
Bernadeta1 18.10.2013 00:16
Gruszki nigdy nie dodawałam a na pewno dodaje smaku
Monika-twin 14.10.2013 07:20
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak