Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta Bożeny

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 szt,
cebula 1 szt,
sól i pieprz do smaku,
cukier do smaku (u mnie niecałe 3 łyżki),
ocet do smaku,
boczek wędzony 200 g,
masło 1 łyżka,

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta Bożeny

Kapustę obieramy z wierzchnich liści , następnie kroimy w ćwiartki i szatkujemy .
Poszatkowaną kapustę wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą.
Gotujemy do miękkości kapusty (ale nie rozgotowujemy), odlewamy wodę.
Następnie dodajemy obraną drobno pokrojoną cebule, doprawiamy pieprzem, solą oraz cukrem i octem do smaku.
Mieszamy.
Boczek kroimy, podsmażamy z odrobiną masła a następnie okraszamy kapustę i dokładnie mieszamy do połączenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.11.2017 23:25
Zawsze jest dobra.
jejkuchnia 31.10.2017 18:25
Pyszna suróweczka, u mnie warzywa muszą być codziennie w menu. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak