Czerwona kapusta Bożeny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    1/2 szt,
  • cebula

    1 szt,
  • sól i pieprz

    do smaku,
  • cukier

    do smaku (u mnie niecałe 3 łyżki),
  • ocet

    do smaku,
  • boczek wędzony

    200 g,
  • masło

    1 łyżka,
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę obieramy z wierzchnich liści , następnie kroimy w ćwiartki i szatkujemy .
Poszatkowaną kapustę wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą.
Gotujemy do miękkości kapusty (ale nie rozgotowujemy), odlewamy wodę.
Następnie dodajemy obraną drobno pokrojoną cebule, doprawiamy pieprzem, solą oraz cukrem i octem do smaku.
Mieszamy.
Boczek kroimy, podsmażamy z odrobiną masła a następnie okraszamy kapustę i dokładnie mieszamy do połączenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 02.11.2017 23:25
Zawsze jest dobra.
jejkuchnia 31.10.2017 18:25
Pyszna suróweczka, u mnie warzywa muszą być codziennie w menu. :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat