Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona fasola z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona z puszki 40 dag
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1/4 szt
por 0,5 szt
boczek wędzony 10 dag
Kabanosy wieprzowe Madej Wróbel 2 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
ketchup 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona fasola z warzywami

Kroki postępowania

1
Marchewkę, pietruszkę i seler obrać, pokroić, wsypać do garnka, zalać 2 szklankami wody, gotować.
Krok 1 - Czerwona fasola z warzywami  foto
2
Boczek pokroić w słupki, wytopić na patelni. Do rumianego boczku dodać pokrojony w krążki por, kabanosy i posiekany czosnek, lekko podsmażyć.
Krok 2 - Czerwona fasola z warzywami  foto
3
Do gotujących się warzyw dodać podsmażoną wędlinę z porem, przykryć i gotować do miękkości.
Krok 3 - Czerwona fasola z warzywami  foto
4
Fasolę osączyć z zalewy, przepłukać pod bieżącą wodą. Do miękkich warzyw dodać fasolę, koncentrat i ketchup, wymieszać, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 4 - Czerwona fasola z warzywami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak