Czerwona fasola z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola czerwona z puszki

    40 dag
  • marchewka

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler korzeniowy

    1/4 szt
  • por

    0,5 szt
  • boczek wędzony

    10 dag
  • Kabanosy wieprzowe Madej Wróbel

    2 szt
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • ketchup

    2 łyżki
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Czerwona fasola z warzywami  foto
Marchewkę, pietruszkę i seler obrać, pokroić, wsypać do garnka, zalać 2 szklankami wody, gotować.
Krok 2 - Czerwona fasola z warzywami  foto
Boczek pokroić w słupki, wytopić na patelni. Do rumianego boczku dodać pokrojony w krążki por, kabanosy i posiekany czosnek, lekko podsmażyć.
Krok 3 - Czerwona fasola z warzywami  foto
Do gotujących się warzyw dodać podsmażoną wędlinę z porem, przykryć i gotować do miękkości.
Krok 4 - Czerwona fasola z warzywami  foto
Fasolę osączyć z zalewy, przepłukać pod bieżącą wodą. Do miękkich warzyw dodać fasolę, koncentrat i ketchup, wymieszać, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat