Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona fasola ,, na już ,,

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
ślaska kiełbasa 2 sztuka
olej roślinny 2 łyżki
bulion warzywny 1,5 szklanki
pieprz mielony 1 szczypta do smaku
rozmaryb świeży 1 gałązka
bazylia 2 gałązki
cukier brązowy 1 do smaku
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
mąka 2 łyżki
fasola 1 puszka 400 g
oregano 2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona fasola ,, na już ,,

Kroki postępowania

1
Odcedzić fasolę i przepłukać zimną wodą z barwiącej zalewy.
Krok 1 - Czerwona fasola ,, na już ,, foto
2
Cebulę obrać i drobno pokroić . Usmażyć na złoto na oleju dodając na patelnie w trakcie smażenia rozmaryn i bazylię .
Krok 2 - Czerwona fasola ,, na już ,, foto
3
Kiełbasę pokroić w pół plasterki.
Krok 3 - Czerwona fasola ,, na już ,, foto
4
Wrzucić do garnka cebulę, odcedzoną fasolę , kiełbasę. Zalać bulionem . Dodać szczyptę pieprzu . Dusić ok. 15 minut. Dodać koncentrat, mieloną paprykę, suszone oregano , Zagotować .
Krok 4 - Czerwona fasola ,, na już ,, foto
5
Na suchej patelni zrobić brązową zasmażkę z mąki i dodać ją do garnka z fasolą .
Krok 5 - Czerwona fasola ,, na już ,, foto
6
Wymieszać i doprawić do smaku cukrem i jeśli trzeba solą i pieprzem.
Krok 6 - Czerwona fasola ,, na już ,, foto
7
Doba podobno ma 24 godziny a tydzień 7 dni . Tylko czemu u licha ja ostatnio nie mogę tego ogarnąć . Minuty lecą mi jak szalone - dni zamieniają się miejscami . Na nic nie starcza czasu . Zamiast gotować wyciągam paczuszki z zamrażalnika . Robię jakieś dziwne kombinacje byle by było coś ciepłego do zjedzenia . Latam ,, jak kot z pęcherzem " by wszystko ogarnąć i nie ogarniam . Ale za to czasem wpadam na coś czego normalnie bym nie zrobiła . Tak było dziś .
Krok 7 - Czerwona fasola ,, na już ,, foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia19 04.11.2013 14:50
pyszne to!
jasiek 04.11.2013 11:33
fajne jedzonko
Ania321 04.11.2013 10:30
fajny pomysł na szybkie i smaczne danie :)
Margaretkaw 04.11.2013 10:25
Wygląda pysznie :) Szybki, świetny przepis :)
Sylwia26 04.11.2013 10:00
ale smamkołyki :)
dodi 04.11.2013 09:24
na pewno pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak