Czernina

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krew od jednej kaczki

  • marchew

  • natka pietruszki

    1
  • seler naciowy

  • sól do smaku

  • mąka

    3 łyżki
  • wiśnie

    20 sztuk
  • makaron

    0,5 kg.
  • mięso

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso z przyprawami gotować tak jak rosół. Gdy mięso będzie miękkie wyjąć. Do rosołu dodać wiśnie(najlepsze są z octu). Krew rozrobić z mąką, wlać do gotującego się wywaru. Po zagotowaniu podawać z wcześniej ugotowanym makaronem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat