Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czernina

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krew od jednej kaczki
marchew
natka pietruszki 1
seler naciowy
sól do smaku
mąka 3 łyżki
wiśnie 20 sztuk
makaron 0,5 kg.
mięso

Przepis i sposób przygotowania na: Czernina

Mięso z przyprawami gotować tak jak rosół. Gdy mięso będzie miękkie wyjąć. Do rosołu dodać wiśnie(najlepsze są z octu). Krew rozrobić z mąką, wlać do gotującego się wywaru. Po zagotowaniu podawać z wcześniej ugotowanym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak