Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowy sernik na zimno
Do wiśni dodać rozpuszczoną żelatynę, odstawić.
W małym garnczku rozgrzać mleko, dodać, małe kawałki czekoladę.
Odstawić garnuszek z czekoladą do przestudzenia.
Żelatynę zalać niewielką ilością wody, odstawić żeby napęczniała.
Serek zmiksować z cukrem, dolać mleko z czekoladą, miksować jeszcze chwilkę.
Śmietanę ubić na sztywno, dodawać do serka, małymi partiami.
Rozgrzać żelatynę w kąpieli wodnej, dodać do masy, wymieszać.
W małej tortownicy, umieścić biszkopt, wylać masę serową odstawić do lodówki.( 30 minut)
Zalać sernik, masą wiśniową, wstawić do lodówki na kolejne 30 minut.
Całość posmarować, polewą czekoladową, udekorować wiśniami deserowymi.
Tortownica 18 cm.
SMACZNEGO!!!!