Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowy sernik
Kroki postępowania
1 kostka margaryny
1 i 1/2 szklanki mąki i cukru kryształu
3 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kakao,
4 jajka,
5 łyżek wody
MASA sernikowa:
1 kostka margaryny
4 jajka ,
1 kg sera trzykrotnie mielonego
2 budynie śmietankowe
1 szklanka cukru
Białka ubijamy na sztywną piane .
Ciasto wylewamy do średniej wielkości blachy.
Żółtka ucieramy z cukrem. Białka ubijamy na pianę ,dodając pod koniec proszek budyniowy. Margarynę rozpuszczamy w mikrofalówce.
Do zmiksowanych żółtek dodajemy ser trzykrotnie zmielony z wiaderka,ucieramy.
Masę wykładamy na ciasto wyłożone w blaszce.
Zostawiamy w piekarniku po upieczeniu około 15 minut przy uchylonych drzwiczkach.
Gdyby ciasto zaczęło za bardzo się przypiekać od góry warto przykryć je folią aluminiową