Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowo-miodowe brownie z orzechami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 150 g
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
sól 1/8 łyżeczki
gorzka czekolada 180 g
masło 125 g
cukier 100 g
miód 100 ml
jajko 2 szt
orzechy włoskie 100 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowo-miodowe brownie z orzechami

Kroki postępowania

1
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i solą.
Krok 1 - Czekoladowo-miodowe brownie z orzechami foto
2
Czekoladę i masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Pozostawiamy do przestudzenia. Dodajemy cukier i miód, ciągle mieszając dodajemy jajka
Krok 2 - Czekoladowo-miodowe brownie z orzechami foto
3
i mąkę wymieszaną z proszkiem i solą. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy .
Krok 3 - Czekoladowo-miodowe brownie z orzechami foto
4
dodajemy orzechy, mieszamy.
Krok 4 - Czekoladowo-miodowe brownie z orzechami foto
5
Przekładamy do formy i pieczemy 30 – 35 minut w 180 stopniach
Krok 5 - Czekoladowo-miodowe brownie z orzechami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GOSIA18 26.04.2013 22:39
uwielbiam takie słodkości
Renata9 26.04.2013 19:16
smaczne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak