Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowo-malinowy MUS

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada gorzka 250 gram
jajko 4 sztuki
woda letnia 4 łyżki
masło 2 łyżki
cukier puder 4 łyżki
śmietanka kremowa 6 łyżek
maliny świeże 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowo-malinowy MUS

250 gram czekolady trzemy na grubej tarce. Podgrzewamy wodę, do której dodajemy naszą czekoladę. Gdy czekolada się rozpuści dodajemy masło i dokładnie mieszamy. Zdejmujemy z ognia do wystygnięcia.

Żółtka ucieramy z 3 łyżkami cukru pudru i dodajemy do masy. Białka ubijamy na sztywną masę z pozostałą ilością cukru pudru. Ubijamy śmietanę. Wszystko łączymy razem (masę czekoladową, białka oraz śmietanę) . Miksujemy 200 g malin i dodajemy do masy. Całość ponownie DELIKATNIE ! mieszamy . Przekładamy do silikonowych foremek i wkładamy na godzinę do lodówki. Po godzinie wyciągamy mus, przekładamy na talerz i posypujemy kakao oraz startą czekoladą. Przyozdabiamy owocami i możemy zajadać się naszym pysznym deserem :) Z podanych składników wyszły mi 2 musy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak