czekoladowo jabłkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 5 jaj

  • 1 szklanka cukru

  • 25 dkg maki pszennej

  • 1 łyżka budyniu śmietankowego

  • 2 łyzki kakao

  • 3 łyżeczki proszku do pieczeni

  • 5 jabłek

  • cukier puder do posypania

  • garść pokruszonych orzechów w

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka jajek ubić na sztywno mikserem, następnie po woli dodawać żółtka, cukier i cukier waniliowy,kakao a na końcu po woli sypać i mieszać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i mąkę ziemniaczaną, mieszać to aż do otrzymania jednolitej masy. Na sam koniec jak ciasto jest już wyrobione, ostrugane i pokrojone na ósemki jabłka wsypać do ciasta i lekko wymieszać, a następnie wylać na formę
. Piec w temperaturze 200 st. C około 40 min. Jak ciasto ostygnie obficie posypać ciasto cukrem - pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat