Ciasto z jabłkami

Ciasto z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Aromatyczne ciasto z połówkami jabłek. Jest pyszne.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • masło

    150 gramów
  • jajka

    3 sztuki
  • cukier

    0.5 szklanki
  • mąka

    250 gramów
  • wiórki kokosowe

    3 łyżki
  • mleko kokosowe

    4 łyżki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • cynamon

    1 łyżeczka
  • jabłka

    3 sztuki
  • sok z cytryny

    6 łyżek
  • cukier puder do posypania

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać, przeciąć na pół i usunąć gniazda nasienne. Jabłka skropić sokiem z cytryny i naciąć nożem. Masło utrzeć z cukrem, następnie dodawać po jednym jajku i dokładnie zmiksować. Dodać mąkę, wiórki koksowe, mleko kokosowe, proszek do pieczenia i cynamon. Całość dokładnie zmiksować na najniższych obrotach miksera. Formę do pieczenia o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć do formy, ułożyć jabłka i lekko je docisnąć. Piec 45 minut w temperaturze 190 stopni. Ciasto posypać cukrem pudrem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat