Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czekoladowe cupcake

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 185 g
cukier 1 szklanka
czekolada gorzka 100 g
jajko 2 szt
mąka 185 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 1 łyżka
mleko 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: czekoladowe cupcake

Kroki postępowania

1
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i ostudzić.
Jajka lekko ubić.
Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiać.
Białą czekoladę pokroić na drobne kawałki.
Masło z cukrem ubić na puszysty krem, ciągle ubijając dodać roztopioną czekoladę. Do masy dodać przesiane składniki i mleko , delikatnie wymieszać. Dodac ubite jajka i wymieszać. Dodac białą czekoladę i wymieszać.
Krok 1 - czekoladowe cupcake foto
2
Foremkę wyłożyć papilotkami, piekarnikm rozgrzać do 170 st. Do foremki wyłozyć ciasto (ja używam łyżki do lodów, aby do każdego gniazda trafiło tyle samo ciasta)
Krok 2 - czekoladowe cupcake foto
3
Pieczemy ok 20 min w temp. 170 st.
Można polać polewą.
Krok 3 - czekoladowe cupcake foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 05.09.2012 21:29
Fajne ciacho
Adamorek 05.09.2012 21:29
Fajne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak