Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe ciasto z cukinią i migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 200-250 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 150 g
cukier 150 g
jajko 3 szt
mąka pszenna 200 g
czekolada gorzka 1 tabliczka
migdały płatki 50 g
aromat migdałowy kilka kropli

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe ciasto z cukinią i migdałami

Masło wyciągamy z lodówki i zostawiamy aż będzie miękkie, następnie ucieramy masło z cukrem, dodajemy całe jajka i miksujemy. Czekoladę gorzką roztapiamy w kapieli wodnej i wlewamy do masy - mieszamy na jednolitą masę. Cukinie ścieramy na tarce do jarzyn na grubych oczkach (nie obieramy jej!), dodajemy do masy i dokładnie łączymy składniki, następnie dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, posiekane płatki migdałowe oraz aromat migdałowy, dokładnie mieszamy. Ciasto pieczemy w keksówce w 180 stopniach przez około 50-55 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 22.07.2013 14:58
takie ciasto to dla mnie nowość
Wojt@s
Wojt@s 14.07.2013 21:25
musze spróbować
Alex_M 24.06.2013 11:13
po skladnikach wnioskuje ze dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak