Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe bułeczki z kasza gryczaną, migdałami i malinami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza gryczana 1 woreczek
mąka pszenna 200 g
mąka razowa 80 g
migdały 80 g
kakao 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
cukier 50 g
cukier wanilinowy 1 opakowanie
masło 100 g
jajko 1
maliny świeże 100 g
mleko 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe bułeczki z kasza gryczaną, migdałami i malinami

Kaszę gryczaną gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Studzimy. Migdały mielimy lub siekamy nożem. Mąki przesiewamy do miski wraz z sodą i cukrem. Dodajemy migdałami, zimne masło pokrojone w kostkę i wyrabiamy palcami. Następnie dodajemy mleko, jajko, kaszę i szybko zagniatamy. Na końcu dodajemy umyte, świeże maliny lub rozmrożone. Na blacie posypanym mąką rozpłaszczamy ciasto na gruby placek i szklanką wycinamy okręgi lub z ciasta formujemy kulki i lekko rozpłaszczamy je na blaszce. Bułeczki układamy na silikonowej macie lub na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Blachę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i pieczemy przez 30-35 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

W poszukiwaniu inspiracji 03.11.2015 19:09
Mniam :) Skusiłabym się na taką bułeczkę.
Joannasz3190 03.11.2015 14:31
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak