Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe babeczki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gorzka czekolada 200 g.
masło 70 g.
jajko 4
cukier 75 g.
mąka 10 g.
kakao 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe babeczki

Kroki postępowania

1
Czekoladę z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej. Ostudzić.
Krok 1 - Czekoladowe babeczki foto
2
Białka ubijamy na sztywną pianę.
Krok 2 - Czekoladowe babeczki foto
3
Żółtka ucieramy z cukrem i dodajemy do czekolady. Białka delikatnie łączymy z resztą masy. Na sam koniec dodajemy mąkę.
Krok 3 - Czekoladowe babeczki foto
4
Gotową masę przelewamy do silikonowych foremek na muffiny, wysypanych kakao. Pieczemy w temperaturze 180oC przez około 10 minut. Właściwie upieczone powinny mieć płynny środek.
Krok 4 - Czekoladowe babeczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak