Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czekoladowa rozpusta

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto kruche

mąka 1 szklanka
masło 100 gr
żółtko jajek 1 zt
woda zimna 2 łyżki
sól 1 .

krem czekoladowy

czekolada gorzka 200 gr
jajko 1 szt
serek homogenizowany 200 gr

Przepis i sposób przygotowania na: czekoladowa rozpusta

z składników zagniatam ciasto i odstawiam na godzinkę do lodówki ,przygotowuję formę od muffinek ,ciasto rozwałkować cienko, wycinać krążki które przełożyć do foremki i delikatnie uformować ,piec w temp.180 stopni 10 minut ,ostudzić .
KREM
w kąpieli rozpuścić czekoladę ,zdjąć z ognia dodać nutelę 1/2 słoika ,jajko i miksując dodawać po łyżce serka .
zimne ciasteczka napełniać masą ,posypać startą białą czekoladą .
SMACZNEGO !!!!!!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 05.04.2014 17:01
z takim nadzieniem jeszcze nie robiłam
Jadwiga/Jaga85 05.04.2014 15:51
Już sama nazwa brzmi apetycznie!!
Piotr-21 05.04.2014 12:16
pyszny deser
Barbara/zuza22_85 05.04.2014 12:04
he he super
Renata9 05.04.2014 10:28
jaki smaczny deserek
Paolcia 05.04.2014 10:26
mniam mniam :)
Mniam 05.04.2014 10:00
Koszyczki pełne smakowitości :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak