Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowa rozkosz z serem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

CIASTO

margaryna 1 i 1/4 kostki
cukier 1 i 1/3 szklanki
woda 7 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mąka 2,5 szklanki
żółtko jajek 5 sztuk
białko 5 sztuk
kakao 4 łyżki

MASA SEROWA

cukier 3/4 szklanki
cukier wanilinowy 1 opakowanie
margaryna 3/4 kostki
jajko 1 sztuka
żółtko jajek 1 sztuka
ser biały 60 dag
budyń waniliowy 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowa rozkosz z serem

CIASTO NA SPÓD: do garnka dać margarynę, kakao, wodę i cukier. Wymieszać, zagotować. Ściągnąć z palnika i ostudzić. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przesianą przez sito oraz żółtka. Pod koniec dodać pianę z białek. Wymieszać delikatnie i wyłożyć na brytfannę wysmarowaną margaryną. MASA SEROWA: ser zmielić dwukrotnie. Do naczynia dać margarynę, budynie, cukier wanilinowy, cukier, żółtko i jajko. Wszystko połączyć mikserem. Do tego dać pod koniec ser. Kłaść kupkami na ciemne ciasto. Piec ok. 55 minut w 180 st. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 11.09.2014 15:11
super jedzonko
Anna20 11.09.2014 09:20
pyszne ciasto :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak