Czekoladowa rozkosz / płynny w środku

Czekoladowa rozkosz / płynny w środku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada gorzka

    100g
  • jaja

    3szt
  • masło

    100g
  • cukier

    50g
  • mąka

    50g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Nagrzać piekarnik do temperatury 180 s. Włożyć masło i czekoladę do żaroodpornej miski i umieścić nad garnkiem z gotującą się wodą. Mieszać, aż się roztopi i powstanie gładka masa. Odstawić. Ubić jajka mikserem. Powoli dodawać cukier, cały czas ubijając, aż powstanie puszysta masa. Przesiać mąkę i powoli dodawać do masy czekoladowej. Mieszać, aż znikną wszystkie grudki. Dodać masę jajeczną do miski z roztopioną czekoladą i wymieszać. Nałożyć masę do przygotowanych foremek wyłożonych papierem do babeczek. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 6 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Luki

28.08.2013 20:24
przepyszny musi być

Wiesława1

28.08.2013 19:40
świetny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat