Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowa impresja Christophera
Oczywiście czekolada. Tym na prawdę łatwym przepisem zaskoczycie swoich najbliższych.Przepis jest bardzo prosty.
W razie pytań piszcie. Serdecznie Wszystkich lubiących i tych nie lubiących moje przepisy pozdrawiam Christopher
Przygotować 3 kwadraty 20cmX 20cm z folii przezroczystej.
W kąpieli wodnej roztopić czekoladę i cienką warstwą rozprowadzić na papierze.
Pośrodku czekoladowego płatka położyć 2 łyżki pianki pomarańczowej.
Płatek złożyć po przekątnej i docisnąć brzegi czekolady. Wstawić do lodówki.
Gdy czekolada stwardnieje zdjąć delikatnie folię. Nie jest to kłopotliwe, tylko uważać, aby nie połamać.
Pianka pomarańczowa.
Serek mascarpone wymieszać z konfiturą pomarańczową. Dodać śmietanę ubitą z "śmietan-fix", wymieszać.