Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowa impresja Christophera

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada gorzka 10 dag
śmietana kremowa 30% lub 36% 100 ml
konfitura 3 pomarańczowa
serek mascarpone 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowa impresja Christophera

To już 200 przepis,zastanawiałem się chwilę jaki przepis podać, co napisać, no i jak myślicie ?
Oczywiście czekolada. Tym na prawdę łatwym przepisem zaskoczycie swoich najbliższych.Przepis jest bardzo prosty.
W razie pytań piszcie. Serdecznie Wszystkich lubiących i tych nie lubiących moje przepisy pozdrawiam Christopher

Przygotować 3 kwadraty 20cmX 20cm z folii przezroczystej.
W kąpieli wodnej roztopić czekoladę i cienką warstwą rozprowadzić na papierze.
Pośrodku czekoladowego płatka położyć 2 łyżki pianki pomarańczowej.
Płatek złożyć po przekątnej i docisnąć brzegi czekolady. Wstawić do lodówki.
Gdy czekolada stwardnieje zdjąć delikatnie folię. Nie jest to kłopotliwe, tylko uważać, aby nie połamać.

Pianka pomarańczowa.
Serek mascarpone wymieszać z konfiturą pomarańczową. Dodać śmietanę ubitą z "śmietan-fix", wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gabi44 16.10.2013 19:56
Ambrozja Olimpu !
Beata999 16.10.2013 19:32
Wygląda cudownie ,bardzo wytwornie.O smaku nie wspominam.
Barbara13 15.10.2013 21:39
bardzo fajny przepis,lubię proste a efektowne przepisy
caralajna 15.10.2013 21:23
fajnie wygląda ten deser :)
margaret 15.10.2013 20:03
fajny przepis:))
Pyszota 15.10.2013 19:48
świetny pomysł
Mniam 15.10.2013 19:19
Uwielbiam czekoladę. Na pewno taki deser by mi smakował.
agogo2 15.10.2013 18:56
tak proste i pyszne
Smaczna_B 15.10.2013 18:21
prosto , ale smacznie i efektownie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak