Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowa bomba

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada gorzka 300 g
mleko 2 szkl
żółtko jajek 6 szt
cukier 50 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyzki
śmietanka 2 łyżki
kakao 4 łyżki
wiórki z ciemnej czekolady
wiórki z białej czekolady

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowa bomba

Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Cukier utrzec z żółtkami. zalac gorącym mlekiem. chwile trzymac na ogniu, uważać by krem sie nie zważył.
Czekoladę rozpuścić na parze, połączyć ze śmietanką i żelatyną. Ostudzić. Wymieszać z żółtkowym kremem.
Okrągłą salaterkę wyłożyć przezroczystą folią. Do środka wlać masę czekoladową i wstawić do lodówki na 4-5 godzin.
Deser wyjąć z miski, usunąć folię. Posypać kakao i przybrać wiórkami czekoladowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak