Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada z rumem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana kremówka 10 dag
mleko 2 szklanki
amaretto 8/duże łyżek
czekolada w proszku 6 łyżek
kakao do posypki

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada z rumem

Śmietanę ubić na sztywno. Mleko podgrzać, wsypać czekoladę w proszku i wymieszać. Przelać do filiżanek, wlać po 2 łyżki alkoholu, udekorować śmietanką i posypać kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak