Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada w cieście francuskim

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
czekolada gorzka 1 op
bakalie
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada w cieście francuskim

Ciasto francuskie rozkładamy na blacie, układamy na nim tabliczkę czekolady, a następnie kroimy poprzeczne paski z prawej i lewej strony, a następnie przekładamy na czekoladzie ciasto na przemian, tak żeby nie było przerw pomiędzy ciastem. Na koniec można posmarować ciasto roztrzepanym jajkiem i posypać je bakaliami. Czekoladę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na około 20 minut. Jeśli będziecie widzieli, że ciasto jeszcze nie zarumieniło się odpowiednio mocna należy przetrzymać je troszkę dłużej w piekarniku.

Pychota. Polecam:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 05.02.2016 20:32
Proste i smaczne - czyli coś co lubię:)
agaK. 05.02.2016 17:41
Takie proste, a jaki efekt może być fajny, to na pewno spróbuję.
MałaMi89 05.02.2016 17:03
Widziałam kiedyś filmik jak to się robi i też mam zamiar wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak