Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada na gorąco z syropem wiśniowym i kokosem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 3/4 szklanki
czekolada deserowa pół tabliczki
sok wiśniowy
mleczko kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada na gorąco z syropem wiśniowym i kokosem

Mleko podgrzać na małym ogniu (nie zagotować), do ciepłego dorzucić kostki czekolady. Całość mieszać na ogniu do połączenia się mleka i czekolady. Zdjąć z ognia, wlać łyżkę soku wiśniowego i ewentualnie mleczka kokosowego (kilka kropel). Posypać płatkami lub wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak