Czekolada na gorąco z malinami

Czekolada na gorąco z malinami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maliny mrożone

    spora garść
  • czekolada gorzka

    1/2 tabliczki
  • śmietana 30%

    200 ml
  • płatki migdałowe

    2 łyżki
  • miód

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Czekolada na gorąco z malinami

Maliny wraz z miodem wrzucamy do garnuszka i podgrzewamy aż odtają.
Wlewamy je na dół szklanek.
Czekoladę rozpuszczamy i dodajemy do niej połowę śmietanki kremówki, mieszamy aż dobrze się ze sobą połączą.
Resztę śmietanki ubijamy na sztywno.
Czekoladę wlewamy na gorące maliny, następnie wykładamy ubitą śmietankę i posypujemy płatkami migdałowymi ( u mnie dodatkowo uprażone na patelni).
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

kokoszka
kokoszka 22.02.2017 17:08
czekolada w każdej postaci to mój ulubiony deser
Wiktoria29 19.02.2017 20:14
przepyszna rozpusta
KORAL 18.02.2017 21:17
pysznie wygląda :)
Asik32 15.02.2017 15:19
wspaniały deser:)
tobi1989 15.02.2017 14:24
Pyszny pomysł :)
Małgorzata92 15.02.2017 13:46
Pyszności :)
slodkieniebo 15.02.2017 13:36
Wygląda wspaniale !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat