Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
maliny mrożone
spora garść -
czekolada gorzka
1/2 tabliczki -
śmietana 30%
200 ml -
płatki migdałowe
2 łyżki -
miód
1 łyżka
Przepis i sposób przygotowania Czekolada na gorąco z malinami
Wlewamy je na dół szklanek.
Czekoladę rozpuszczamy i dodajemy do niej połowę śmietanki kremówki, mieszamy aż dobrze się ze sobą połączą.
Resztę śmietanki ubijamy na sztywno.
Czekoladę wlewamy na gorące maliny, następnie wykładamy ubitą śmietankę i posypujemy płatkami migdałowymi ( u mnie dodatkowo uprażone na patelni).
Smacznego :)
Komentarze (7)