Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czeko pierogi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 2 szklanki
woda ciepła 1 szklanka
kakao 3 łyżki
sól 1 szczypta

farsz

ser biały 200 gram
cukier puder 3 łyżki
truskawki 15 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: czeko pierogi

Mąkę przesypuję do miski. Dodaję sól , kakao i zalewam ciepłą wodą. Ugniatam ciasto. Ciasto rozwałkowuję na stolnicy.Z ciasta wycinam kółka, na których kładę farsz z sera i małą truskawkę, zawijam ciasto i zlepiam brzegi.
Farsz: ser biały mielę w maszynce, dodaję cukier i mieszam.

Pierogi gotuję kilka minut w osolonej wodzie. Gotowe podaję ze śmietaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Benita 07.06.2015 16:43
Wyglądają po prostu rewelacyjnie. Z chęcią bym skosztowała.
dom-agi 07.06.2015 15:18
Muszą być pyszne!
Betina#45 07.06.2015 13:03
Rewelacyjny pomysł na pierogi ;) super !
Futka 07.06.2015 11:40
Świetne i bardzo smakowite pierożki na słodko :) Pyszności! :D
inka2012 07.06.2015 11:17
fajny pomysł :)
ilka01 07.06.2015 07:48
ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak