Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czarny ryżowy makaron z szafranowymi krewetkami na ostro

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Makaron czarny 250 g
krewetki koktajlowe 150 g
smalec 3 lyzki
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
sól 1 szczypta
chili 1 szt
czosnek 4 zabki

Przepis i sposób przygotowania na: Czarny ryżowy makaron z szafranowymi krewetkami na ostro

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

Wszystko przygotowujemy przed samym podaniem – żadnego ze składników nie należy odgrzewać.

Makaron gotujemy w lekko osolonym wrzątku przez kilka minut – absolutnie nie należy makaronu rozgotować , gdyż nie tylko straci swoje walory ale też będzie niesmaczny.

Na patelni rozgrzewamy smalczyk.

Dodajemy posiekany czosnek , papryczkę chili raz szczyptę szafranu.

Przesmażamy kilkanaście sekund.

Wrzucamy oczyszczone krewetki , smażymy kilka minut.

Doprawiamy do smaku solą i białym pieprzem.

Podajemy gorące z ugotowanym makaronem!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 12.02.2014 10:20
Piękne danie.
adelajda 12.02.2014 06:07
ładnie podane :)
Mniam 11.02.2014 23:08
Imponująco wygląda ten makaron.
stokrotka 11.02.2014 22:39
ale piękna kompozycja!
Jadwiga/Jaga85 11.02.2014 22:03
Wygląda zjawiskowo!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak